VM: Kunnan ja hyvinvointialueen vuokra-asetus lausunnoille

tiistai 30.11.2021 | Tilatietopalvelu, Hyvinvointialue, Uutiskirjeet

Kuvituskuva pixabay.com

Valtiovarainministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta valtioneuvoston asetukseksi kunnan ja hyvinvointialueen välisen vuokran määräytymisestä. Lausunnon voi antaa 24.1.2022 klo 16.15 mennessä lausuntopalvelu.fi:ssä. Kun asetus astuu voimaan, Maakuntien tilakeskus tukee kuntia ja hyvinvointialueita vuokrien määrittelyssä tarjoamiensa palveluiden avulla. Kaikkien hyvinvointialueiden vuokrasopimusten tiedot tallennetaan Maakuntien tilakeskuksen ylläpitämään Modulo-tilatietopalveluun.

Kuntien järjestämän perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, sosiaalitoimen ja pelastustoimen käytössä olevat toimitilat siirtyvät hyvinvointialueiden hallintaan 1.1.2023. Hyvinvointialue ja kunta tekevät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen käytössä olevien toimitilojen hallinnasta vuokrasopimuksen, joka on voimassa vähintään 31.12.2025 asti.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen voimaanpanolain mukaan vuokrasopimuksessa sovitun vuokran on katettava vuokrasopimuksen kohteena olevaan toimitilaan liittyvät kohtuulliset pääoma- ja ylläpitokustannukset. Valtiovarainministeriö pyytää lausuntoja asetuksesta, jolla säädetään tarkemmin pääoma- ja ylläpitovuokran määräytymisestä.

Lue lisää valtiovarainministeriön kotisivuilta >

 

Jaa sosiaalisessa mediassa