Asiantuntija esittelyssä: Mirko Ahonen, tilatietoasiantuntija

tiistai 17.11.2020 | Henkilöstö ja organisaatio, Uutiskirjeet, Tilatietopalvelu, Rekrytointi

Olen Mirko Ahonen ja työskentelen Maakuntien tilakeskuksessa tilatietoasiantuntijana.

Tärkeimmät työtehtäväni liittyvät Modulo-tilatietopalveluun: yhteistyöhön asiakkaiden ja palvelun kehitystyöhön eri sidosryhmien kanssa. Kehitystä tehdään ja viedään eteenpäin meidän niin kutsutun kehitysporukkamme kanssa yhteistuumin.

Tällaisesta työskentelystä minulle oli jo kertynyt työkokemusta, ennen kuin siirryin Maakuntien tilakeskukseen – vain toiselta puolelta pöytää. Tein nimittäin tilakeskuksen kanssa yhteistyötä toimiessani maakuntauudistuksen- ja sote-valmistelussa Etelä-Pohjanmaalla ja Maakuntien tilakeskuksen tilatietojärjestelmän pilotin pääkäyttäjänä. Makusote-valmistelun kaaduttua pilotointia jatkettiin Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä, jonne siirryin jatkamaan hommia.

Maakuntavalmistelussa havaitsin tiettyjen tietojen saatavuudessa ja tilahallinnassa haasteita, ja mielenkiintoni heräsi näiden asioiden ratkaisemiseen ja parantamiseen valtakunnallisesti. Oma näkemykseni on, että Modulo-tilatietopalvelun avulla voidaan osittain vastata haasteisiin. Niinpä kun silloiset työtehtäväni lähenivät loppuaan, hakeuduin Maakuntien tilakeskukseen töihin.

Työssäni mielenkiintoisinta on asiakasyhteistyö ja tiimityöskentely. Pidän ongelmien ratkaisemisesta sekä uusien asioiden oppimisesta. Työporukka on mukava. Keskustelemme avoimesti ja saamme asioita aikaan hyvällä yhteishengellä.

Päivät täyttyvät pääosin asiakaspalavereista ja sisäisistä tiimipalavereista. Valmistelen palavereihin usein erilaisia materiaaleja. Työpöydälläni on myös paljon kehitysideoita, joita jalostan ja vien eteenpäin aina toteutukseen asti. Tällä hetkellä työskentelen usean sairaanhoitopiirin ja yhden pelastuslaitoksen kanssa erilaisissa Modulo-projekteissa.

Maakuntien tilakeskuksessa tarvitaan oma-aloitteisuutta ja halua tarttua tuumasta rohkeasti toimeen. Samalla pitää kehittää myös omaa osaamistaan. Isossa osassa kokonaisuutta on myös kommunikointi. Rento ilmapiiri vaatii avoimuutta, reipasta asennetta ja oppimisintoa. Työtä tehdään yhdessä.

Lue myös

 

Jaa sosiaalisessa mediassa