Organisaatio ja osaaminen

perjantai 11.04.2025

Maakuntien tilakeskus on pieni asiantuntijaorganisaatio. Sen päivittäistyötä johtavat toimitusjohtaja ja kolmen hengen johtoryhmä. Vuonna 2024 Maakuntien tilakeskuksen henkilöstö kasvoi 34 työntekijästä 36:een. Henkilöstöstä yksi oli määräaikaisessa ja muut toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa. Yhtiön tulovaihtuvuus oli kuusi prosenttia (2023: 48 %) ja lähtövaihtuvuus nolla (2023: 12 %). Sukupuolijakauma naisten ja miesten välillä oli vuoden 2024 lopussa 44/56 prosenttia. Henkilöstön keski-ikä oli 43 vuotta.

Maakuntientilakeskuslaiset työskentelivät vuonna 2024 eri puolilla Suomea, suurin osa kuitenkin pääkaupunkiseudulla. Kaikilla oli mahdollisuus työskennellä etänä ja läsnä.

Koko organisaatio kokoontui vuonna 2024 heinäkuuta lukuun ottamatta kerran kuussa Helsingin Pasilassa sijaitsevaan toimistoon henkilöstökokoukseen. Näiden kokousten lisäksi järjestettiin tiimikohtaisia tapaamisia, virkistystoimintaa sekä koko henkilöstölle tarjottuja vapaa-ajantilaisuuksia.

Vuonna 2024 Maakuntien tilakeskuksen työsuojelutoimikunta kokoontui 11 kertaa. Toimikunta keskittyi pakollisten henkilöstösuunnitelmien käsittelyyn ja jalkautti työsuojelun toimintaohjelman. Lisäksi työsuojelutoimikunta laati toimintaohjeen epäasiallisen kohtelun ja syrjinnän varalle. Vuonna 2025 toimikunta tuottaa yhteistyössä työterveyshuollon kanssa työpaikkaselvityksen.

Asiantuntijaorganisaationa Maakuntien tilakeskuksen toiminnan menestys perustui osaavaan, motivoituneeseen ja hyvinvoivaan henkilöstöön. Vuonna 2024 yhtiö tuki työntekijöidensä osaamisen kehittämistä ja verkostoitumista mahdollistamalla osallistumisen erilaisiin alan koulutusohjelmiin ja verkostoihin. Kaikille halukkaille tarjottiin mahdollisuus kehittää työtapojaan sekä oppia tunnistamaan tunnetartuntojen vaikutusta.

Osa henkilöstöstä aloitti kiinteistöliiketoiminnan johtamisen PGP-tutkinnon ja yksi kiinteistöalan talouspäällikön tutkinnon suorittamisen. Lisäksi yksi henkilö suoritti toimitilavuokrauksen koulutusohjelman, yksi Sustainability KiRa-alalla -koulutusohjelman ja yksi Board Certificate -koulutuksen.

Esihenkilöasemassa oleville tarjottiin myös valmennusta esihenkilöiden juridisista vastuista ja velvollisuuksista.

Henkilöstön omistautuneisuutta mitattiin vuosittaisella henkilöstötyytyväisyyskyselyllä. Lisäksi kesän kynnyksellä toteutettiin erillinen seurantakysely valittujen osa-alueiden kehityksen tarkastelemiseksi. Vuoden 2024 tulos oli Suomen asiantuntijanormiin verrattuna keskiarvoa.

Jokainen maakuntientilakeskuslainen kävi alkuvuodesta esihenkilönsä kanssa keskustelun henkilökohtaisista osaamisen kehittämiskohteistaan ja yrityksen tavoitteista johdetuista vuositavoitteistaan. Yrityksen kehityskeskustelukäytäntöä kehitettiin lisäämällä välikeskustelu ennen kesälomia.

Vuonna 2024 Maakuntien tilakeskus laati ensimmäinen työyhteisön kehittämissuunnitelmansa. Se sisälsi henkilöstön määrää, rakennetta ja yhdenvertaisuutta, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteuttamista ja edistämistä, työkyvyn ylläpitämistä sekä osaamisen kehittämistä edistävät toimenpiteet. Suunnitelmaa päivitetään jatkossa vuosittain.  Lisäksi laadittiin tehtäväkohtainen palkkaluokittelu, jolla vastataan palkkadirektiivivaatimuksiin.

Maakuntien tilakeskus tuki asiantuntijatyöstä palautumista sekä henkistä ja fyysistä hyvinvointia lounas-, kulttuuri- ja hyvinvointieduin. Yhtiön henkilöstön sairauspoissaolojen määrä oli selvästi matalampi kuin viiteryhmänä käytetyn kunta-alan toimistotyöntekijöillä. Vuonna 2024 yhtiössä ei tapahtunut tapaturmia eikä siirtymisiä työkyvyttömyyseläkkeelle.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa