Asiantuntija esittelyssä: Sami Kauppinen, järjestelmäarkkitehti

torstai 04.08.2022 | Henkilöstö ja organisaatio, Rekrytointi, Maakuntien tilakeskus

Olen Sami Kauppinen ja toimin Maakuntien tilakeskuksessa järjestelmäarkkitehtina.

Työssäni yhdistyy kaksi erilaista tehtävää. Järjestelmäarkkitehtina osallistun Maakuntien tilakeskuksen ICT-infrastruktuurin ja liiketoimintajärjestelmien arkkitehtuurin rakentamiseen ja kehittämiseen. Vastaan siitä, että uudet ja jo olemassa olevat järjestelmät, niiden muutokset sekä erilaiset integraatiot sopivat yhteen ja järjestelmien välinen arkkitehtuuri pysyy tarkoituksenmukaisena. Palvelupäällikkönä puolestaan toimin linkkinä järjestelmätoimittajiimme ja varmistan järjestelmien laadukkaan toiminnan.

Työni suola on uuden kehittäminen. Into ja rohkeus kehittää aivan uutta sekä taito mukautua erilaisiin tilanteisiin ovat maakuntientilakeskuslaisille tärkeitä ominaisuuksia. Luovuudestakaan ei ole haittaa, sillä palvelujen, toimintamallien ja järjestelmien kehitystyössä tuoreet ja kekseliäät ideat ovat aina tervetulleita. Uuden kehittämisen lisäksi meille on ominaista vahva halu oppia ja kehittyä itsekin.

Työskentely Maakuntien tilakeskuksessa on joustavaa, ja töitä voi tehdä paikasta riippumatta. Meitä voisikin kutsua etäorganisaatioksi, sillä suurin osa asiantuntijoistamme työskentelee eri paikkakunnilla. Etätyö ja Teams mahdollistavat tiiviin ja joustavan yhteistyön, vaikka fyysisesti olemme eri puolilla Suomea. Pidän etänä työskentelemisestä, joten arvostan etätyömahdollisuutta – toki kotikonttorilta on mukava pistäytyä silloin tällöin toimistollemme ja tavata työkavereita kasvotusten.

Maakuntien tilakeskuksessa arvostetaan oma-aloitteisuutta, innovatiivisuutta ja ratkaisukeskeisyyttä. On tärkeää osata työskennellä sekä itsenäisesti että erilaisissa tiimeissä ja tiimien kesken. Asiantuntijatyössämme tarvitaan myös kykyä hahmottaa kokonaisuuksia ja asioiden riippuvuuksia. Pienikin asia voi vaikuttaa moneen, sillä kokonaisuudet rakentuvat palapelin tavoin erilaisista palasista, joilla jokaisella on oma paikkansa ja tehtävänsä.

Koen, että teemme Maakuntien tilakeskuksessa yhteiskunnallisesti tärkeää työtä. Ajantasaisella, valtakunnallisesti vertailukelpoisella ja helppokäyttöisellä digitaalisella tilatiedolla tuemme julkisten tilojen johtamista, jotta tilat palvelisivat tulevaisuuden tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Yhteisenä päämääränämme on edistää yhteiskunnan hyvinvointia.

 

Katso myös:

 

Jaa sosiaalisessa mediassa