Asiantuntija esittelyssä: tilatietokäsittelijä Pia Riikola

keskiviikko 08.03.2023 | Henkilöstö ja organisaatio, Rekrytointi

Nimeni on Pia Riikola, ja työskentelen Maakuntien tilakeskuksessa tilatietokäsittelijänä. Teen töitä etänä Turun seudulla, mutta vierailen vähintään kerran kuukaudessa Helsingin toimistollamme.

Tärkeimmät työtehtäväni tällä hetkellä liittyvät hyvinvointialueiden kohteisiin – etenkin vuokrasopimuksiin, niiden käsittelyyn ja selvittelyyn. Lisäksi tuen hyvinvointialueiden tilatietojen hallinnointia Modulo-tilatietopalvelussamme.

Työni on välillä aika haastavaa. Käsittelemme parhaillaan esimerkiksi vanhoja vuokrasopimuksia, ja niiden sovittaminen tilatietojärjestelmään ei aina ole ihan helppoa. Lisäksi sopimuksien määrä on valtava – vuokrakohteita on maaliskuun 2023 alkuun mennessä Modulossa jo yli 9 700 kappaletta.

Koen tekeväni hyödyllistä työtä. Tuntuu hienolta saada hyvinvointialueiden tila- ja sopimustiedot ajan tasalle, jotta hyvinvointialueet saavat niistä mahdollisimman paljon hyötyä irti. Yhteisenä tavoitteenamme alueiden kanssa on, että ne voisivat tarjota palveluitaan kestävästi ja kustannustehokkaasti terveissä, turvallisissa ja tarkoituksenmukaisissa tiloissa.

Tällä hetkellä teen yhteistyötä monen hyvinvointialueen kanssa hyvinkin tiivisti. Pidämme yhteyttä, jos ei päivittäin, niin ainakin useamman kerran viikossa. Tiivis yhteistyö auttaa asioiden etenemissä ja tukee projektipainotteista työtä. Tyypillinen työpäiväni sisältää sopimustietojen ja tilatietojen selvittelyä. Välillä tämä on varsinaista salapoliisityötä!

Päädyin Maakuntien tilakeskukseen töihin alkuvuodesta 2018 ihan sattumalta. Yritys oli vasta perustettu edellisvuonna, ja kun kysyttiin, lähdetkö mukaan, en epäröinyt hetkeäkään. Oli mahtavaa päästä tekemään jotain ihan uutta. Niitä alkuaikoja on mukava muistella. Töitä tehtiin hurjasti – ja tehdään edelleen. Jokainen päivä on erilainen. Aamulla en tosiaan tiedä, millainen päivästä tulee.

Työni vaatii soveltamisen taitoa, oma-aloitteisuutta ja ratkaisukykyä. Pitää pystyä tekemään päätöksiä itsenäisesti, kun kaikkeen ei löydy ohjeita. Maakuntien tilakeskuksessa arvostetaan positiivisuutta ja yhteistyökykyä. Sinun ei tarvitse olla valmis asiantuntija, kun tulet tänne: sinusta kasvaa täällä työn mukana asiantuntija.

Katso myös

 

Jaa sosiaalisessa mediassa