Käyttökokemukset Tilatietopalvelusta: tehostaa toimintaa ja säästää työaikaa

maanantai 02.03.2020 | Käyttökokemuksia, Tilatietopalvelu

Haastattelussa Vaasan sairaanhoitopiirin tekninen johtaja Ulf Stenbacka.

Vaasan sairaanhoitopiiri on yksi Tilatietopalvelun ensivaiheen asiakkaista, joka on viime syksystä asti käyttänyt päivittäin Tilatietopalvelua. Kokemukset palvelusta ovat positiivisia. Nähtävissä on jo nyt merkittäviä säästöjä ja joustavampaa sekä läpinäkyvämpää toimintaa.

Maakuntien tilakeskuksen Tilatietopalvelun hanke starttasi käytännössä viime syksynä, mutta sitä varten työskenneltiin jo aiemmin maakunta- ja soteuudistuksen yhteydessä. Nyt Tilatietopalvelusta löytyy kaikki se tieto, jota sairaanhoitopiiri tarvitsee tilojensa johtamiseen ja hallinnointiin eli koko toimintansa pyörittämiseen.

– Olen erittäin toiveikas ja innostunut palvelusta. Tähänastisen käyttökokemuksen perusteella meidän on esimerkiksi jatkossa helppo seurata, ovatko kaikki tilat käytössä, ja mikä vuokrasopimuksien tilanne on. Minulla on suuret odotukset palvelun tuomista hyödyistä, kertoo Vaasan sairaanhoitopiirin tekninen johtaja Ulf Stenbacka.

Aiemmin lukuisia ohjelmia

Aiemmin tilatiedot tallennettiin useisiin laskentataulukoihin ja tilojen hallinnointia tehtiin monella eri ohjelmalla. Jatkossa suurin osa tiedoista löytyy yhdestä paikasta. Tällä hetkellä viitisen työntekijää Vaasan sairaanhoitopiirissä käyttää Tilatietopalvelua, kaksi heistä päivittäin.

– Jatkossa useampi käyttäjä pääsee tietoihin helpommin käsiksi, mikä lisää työn joustavuutta sekä läpinäkyvyyttä. Aiemmin tietojen etsintä oli työlästä ja pääasiassa vain yhden ihmisen varassa. Olen laskenut, että palvelun käyttö voi parhaillaan säästää jopa parikin kuukautta työaikaa muihin asioihin, Stenbacka kertoo.

Vertailukelpoisesta tiedosta hyötyä

Tilatietopalvelun pilottivaiheen käyttöliittymä saa Stenbackalta kiitosta. Erityisen hyvää järjestelmässä ovat sen helppokäyttöisyys sekä haku- ja suodatustoiminnot. Nyt Vaasassa on käynnissä tietojen verifiointi eli kaikkien järjestelmään tallennettujen tietojen manuaalinen tarkistus.

– Se on valtavan iso työ, johon on syytä varata kunnolla aikaa ja resursseja, Stenbacka ohjeistaa muita tulevia käyttäjiä.

Tulevaisuudessa Tilatietopalvelu tuo sairaanhoitopiireihin entistä laaja-alaisempaa ja ajantasaisempaa tietoa tilojen kustannuksista ja kunnosta.

– Saamme palvelusta sairaanhoitopiirien välistä vertailukelpoista tietoa. Meidän on helpompi löytää muihin vertailemalla kehityskohteita omasta toiminnasta, mikä tehostaa osaltaan toimintaamme ja tuo säästöjä, Stenbacka summaa hyötyjä.

Tilatietopalvelun plussat

  • Kokoaa ajantasaisen tilatiedon samaan paikkaan
  • Tarjoaa vertailumahdollisuuden toimialan tilatietoon ja tunnuslukuihin
  • Auttaa kustannusten optimoinnissa sekä tukee toimitilojen käytön suunnittelua ja budjetointia
  • Ohjelman käyttö on helppoa
  • Tekee toiminnasta läpinäkyvämpää
  • Säästää työaikaa

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa