Maakuntien tilakeskus kerää palautetta valtakunnallisesta vuokrasopimusmallista

keskiviikko 11.05.2022 | Maakuntien tilakeskus, Hyvinvointialue

Maakuntien tilakeskus kokoaa Manner-Suomen kunnilta sekä hyvinvointialueiden kiinteistö- ja toimitilavalmistelijoilta kommentteja valtakunnallisesta vuokrasopimusmallista. Malli sisältää vuokrasopimuksen, yleiset vuokrasopimusehdot sekä rakennustyyppikohtaiset vastuunjakotaulukot, ja sen tavoitteena on yhdenmukaistaa kuntien ja hyvinvointialueiden vuokrauksen käytänteitä valtakunnallisesti.

”Haluamme tarjota kunnille ja hyvinvointialueille konkreettisia työkaluja, joiden avulla voidaan turvata kansalaisille terveet, turvalliset ja tarkoituksenmukaiset tilat. Kokoamme nyt kommentteja valtakunnallisesta vuokrasopimusmallista, jotta se palvelisi parhaalla mahdollisella tavalla kuntien ja hyvinvointialueiden tarpeita”, Maakuntien tilakeskuksen erityisasiantuntija Esko Korhonen taustoittaa.

Maakuntien tilakeskuksen arvion mukaan kunnat vuokraavat uusille hyvinvointialueille tiloja noin 4 500 sote-käytössä ja yli 500 pelastustoimen käytössä tällä hetkellä olevasta rakennuksesta.

Maakuntien tilakeskus on lähettänyt sopimuskunnilleen sekä hyvinvointialueiden toimitila- ja kiinteistövalmistelijoille sähköpostitse linkin ja salasanan vuokrasopimusmalliin sisältyvän materiaalin kommentointia varten. Kommentointiaikaa on 31.5.2022 asti.

Valtakunnallisen vuokrasopimusmallin ovat tuottaneet yhteistyössä Maakuntien tilakeskus, Kuntaliitto ja konsulttiyhtiö KPMG. Työryhmän luonnostelema vuokrasopimusmalli on tarkoitettu kuntien ja hyvinvointialueiden väliseen vuokraukseen, ja se perustuu huhtikuussa 2022 annettuun vuokra-asetukseen 1.1.2023 alkavalle 3 + 1 vuoden sopimuskaudelle. Vuokrasopimusmallin hyödyntäminen pohjautuu kuntien ja hyvinvointialueiden vapaaseen harkintaan niiden laatiessa keskinäisiä vuokrasopimuksia.

Lisätietoja:

  • Pasi Korte, asiakkuusjohtaja, Maakuntien tilakeskus, p. 029 471 2037, pasi.korte@maakuntientilakeskus.fi
  • Esko Korhonen, erityisasiantuntija, Maakuntien tilakeskus, p. 029 471 2036, esko.korhonen@maakuntientilakeskus.fi

Lue lisää:

 

Jaa sosiaalisessa mediassa