Asiantuntija esittelyssä: Osmo Knaappila, kehityspäällikkö

torstai 11.11.2021 | Maakuntien tilakeskus, Henkilöstö ja organisaatio, Uutiskirjeet, Rekrytointi

henkilökuva

Nimeni on Osmo Knaappila, ja työskentelen Maakuntien tilakeskuksessa kehityspäällikkönä.

Tärkeimmät työtehtäväni liittyvät Modulo-tilatietopalvelun käyttöönottoon sairaanhoitopiireissä, pelastuslaitoksilla ja hyvinvointialueilla. Pelastuslaitoksille ja sairaanhoitopiireille toimin lähimpänä yhteyshenkilönä. Hyvinvointialueet puolestaan ovat sen verran uusia organisaatioita, että rakennamme vasta yhteistyökuvioitamme. Valmistaudumme jo esimerkiksi siihen, että hyvinvointialueet voivat ottaa Modulon käyttöönsä heti, kun sote- ja pela-uudistuksen järjestämisvastuu siirtyy niille.

Olen aina pitänyt asiakasrajapinnassa työskentelystä. Kohtaan pelastuslaitosten, sairaanhoitopiirien ja hyvinvointialueiden käyttöönottoprojekteissa paljon sekä uusia että jo entuudestaan tuttuja kasvoja. Yhteistyö heidän kanssaan on luontevaa ja palkitsevaa. Mahdollisuus työskennellä tiiviisti asiakkaidemme kanssa sekä auttaa heitä tila- ja taloushallinnassa tekee työstäni mielenkiintoista.

Tällä hetkellä työpöydälläni ovat Modulo-käyttöönottoprojektit neljän hyvinvointialueen, kolmen sairaanhoitopiirin ja yhden erityishuoltopiirin kanssa. Lisäksi työskentelen pelastuslaitosten syyskuussa käynnistyneessä käyttöönottoryhmässä, johon osallistuu neljä pelastuslaitosta. Työtä on rutkasti, mutta minua innostaa eteenpäin tieto, että digitaaliselle, ajantasaiselle ja helppokäyttöiselle tilatiedolle on todella kysyntää.

Työpäivieni sisältö vaihtelee jonkin verran. Pääasiassa päivät koostuvat asiakkaidemme kanssa pidettävistä palavereista, joissa kehitämme yhdessä toimintaamme eteenpäin, sekä erilaisista kirjallisista töistä ja projektidokumentaation päivityksistä.

Teen yhteistyötä asiakkaidemme lisäksi tilakeskuksen muiden asiantuntijoiden kanssa. Toimin tällä hetkellä myös viisihenkisen asiantuntijatiimimme esimiehenä. Tiimiläiset toimivat projektipäälliköinä Modulo-tilatietopalvelun käyttöönottoprojekteissa sekä Modulon kehitys- ja tuotevastuisiin liittyvissä tehtävissä. Työskentelemme asiakaslähtöisesti asiakkaidemme tarpeiden ja aikataulujen mukaisesti. Näin pystymme tarjoamaan heille parhaan mahdollisen tuen käyttöönottoprojekteissa ja palvelun käytön aikana.

Tilatietopalvelun projekteissa teemme työtä isommissa ja pienemmissä tiimeissä sekä erilaisten tiimien kesken. Tilakeskuslaiset ovat sitoutuneita ja itseohjautuvia tiimityöskentelyn ammattilaisia, ja yhteistyö luistaa hyvin. Tiimityön lisäksi tilatieto- ja käyttöönottoprojektit vaativat itsenäistä työotetta.

Vaikka teemme tiiviisti työtä tiimeissä, meitä voi kutsua myös etäorganisaatioksi. Suurin osa Maakuntien tilakeskuksen tilatietopalvelun asiantuntijoista työskentelee eri paikkakunnilla, muun muassa minä Jyväskylästä käsin. Etätyö ja Teams mahdollistavat sujuvan ja tehokkaan yhteistyön, vaikka fyysisesti olemmekin eri paikoissa.

Urani tilakeskuksessa on vielä melko lyhyt, mutta vastaanotto on ollut niin hyvä ja kannustava, että tuntuu kuin olisin ollut jo pidempäänkin matkassa mukana. Tilakeskuksen vahvuuksiin kuuluvat uusien työntekijöiden lämmin vastaanotto ja kattava perehdytys sekä se, että tukea on aina saatavilla – olipa kyse toimintamalleista, tietojärjestelmistä tai toimiston kahviautomaatista.

Lue myös:

 

Jaa sosiaalisessa mediassa