Asiantuntija esittelyssä: Valtteri Väisänen, tilatietokäsittelijä

torstai 15.04.2021 | Henkilöstö ja organisaatio, Uutiskirjeet, Tilatietopalvelu, Maakuntien tilakeskus

Olen Valtteri Väisänen ja toimin tilatietokäsittelijänä Maakuntien tilakeskuksessa. Tärkeimmät tehtäväni ovat asiakasvastaavana toimiminen sekä asiakkaitten tilatietojen ja vuokrasopimusten käsittely.

Kuva tilatietokäsittelijä Valtteri VäisäsestäHain Maakuntien tilakeskukseen töihin juuri ennen koronakevään puhkeamista. Olin äskettäin palannut Kaakkois-Aasiasta takaisin Suomeen ja etsin työrintamalta uusia tuulia. Avoinna ollut sopimuskäsittelijän paikka vaikutti mielenkiintoiselta, joten jätin hakemuksen ja kahden haastattelukierroksen jälkeen sain onnekseni tietää, että minut on valittu. Sittemmin työtehtäväni ja tittelini on vaihtunut sopimuskäsittelijästä tilatietokäsittelijäksi.

Teemme mielestäni tärkeää työtä, josta oikeasti on hyötyä asiakkaillemme. Se jos mikä sytyttää ja saa heräämään aamulla töihin. Pidän asiakkaiden kanssa työskentelemisestä, ja on palkitsevaa nähdä, miten asiat edistyvät. Työskenteleminen Maakuntien tilakeskuksessa on opettavaista, vaihtelevaa ja toimialan kehitys hyvin kiinnostavaa.

Tällä hetkellä työpöydälläni on Satakunnan sairaanhoitopiirin asiakasvastaavan tehtävät sekä Pohjois-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Lapin ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien vuokrasopimusten hallinta. Käytämme tässä apuna Modulo-tilatietopalveluamme. Modulohan on palvelu, ei pelkkä järjestelmä. Meille on tärkeää, että autamme ja sujuvoitamme tietojen käsittelyprosessia. Tämä on Maakuntien tilakeskuksessa jokapäiväistä työtä, joten olemme hyvin rutinoituneita. Sen sijaan asiakkaamme tekevät näiden asioiden kanssa harvemmin töitä ja toisinaan ottavat yhteyttä, että miten se nyt menikään. Silloin on mielekästä todeta, että minä kyllä hoidan homman heidän puolestaan.

Tarkemmin sanottuna käyn usein tarkistamassa, näkyvätkö Modulossa kaikki vuokrasopimusten tiedot oikein, ja teen tarvittaessa muutoksia. Käytän Moduloa myös yhdessä piirien kanssa, kuten esimerkiksi silloin, kun piirillä on tarve saada uusi sopimus tietokantaansa ja kohdistettua se oikein. Toisinaan saan asiakkailtamme kehitysideoita, joita välitän eteenpäin organisaatiossamme.

Työskentelemme asiakaskeskeisesti asiakkaan tarpeiden ja aikataulujen mukaan; muutaman kanssa olemme sellaisessa vaiheessa, että tekemistä on enemmän kuin toisten. Jos matkalle osuu haasteita, taklaan niitä, että saamme asiat sovitusti maaliin. Työpäiväni aikana osallistun tyypillisesti muutamaan palaverin, teen asiakasvastaavan tehtäviä sekä tarkistan sopimuksia.

Työkaverini ovat mahtavia, ja apua saa aina, kun on tarvetta. Maakuntien tilakeskukseen sopivat mielestäni motivoituneet henkilöt, joilla luonnostaan on paloa ”tarttua härkää sarvista” ja saada aikaan tuloksia. Työkavereiden täytyy myös olla avoimia ja helposti lähestyttäviä.

Etätöihin meillä suhtaudutaan positiivisesti. Olen koronapandemian vuoksi työskennellyt syksystä 2020 lähtien kotoa. Kotitoimistoni sijaitsee vain kivenheiton päässä Maakuntien tilakeskuksen Helsingin toimipisteestä, mutta kaipailen jo toimistoelämää. Etätyöskentelyn vastapainoksi olen syksystä asti pelannut sulkapalloa ja jumppaillut kotona. Pian pääsen toivottavasti taas futiskentille. Urheilu ja elektronisen musiikin tekeminen ovat auttaneet jaksamaan korona-ajan yli.

Olen nyt ollut Maakuntien tilakeskuksessa töissä tasan vuoden ja viihdyn oikein hyvin.

Lue myös:

 

Jaa sosiaalisessa mediassa