Asiantuntija esittelyssä: Aino Pensala, data-analyytikko

maanantai 22.02.2021 | Maakuntien tilakeskus, Henkilöstö ja organisaatio, Uutiskirjeet, Kehittäminen, Rekrytointi

Olen Aino Pensala ja työskentelen Maakuntien tilakeskuksessa data-analyytikkona.

Tärkeimpiin työtehtäviini kuuluu PowerBI-raporttien tuottaminen. Lisäksi kehitän ja ylläpidän tietomalleja ja toimin tietoalustamme pääkäyttäjänä.

Minua kiinnostavat data-analytiikka ja datan visualisointi laajasti. Olen koulutukselta maa- ja metsätaloustieteiden maisteri, ja ennen Maakuntien tilakeskusta toimin tutkimusavustajana juuri maa- ja metsätalouspuolella. Tilakeskuksessa avoinna ollut data-analyytikon paikka vaikutti kuitenkin kuin minulle räätälöidyltä, joten päätin keskittyä enemmän tietojenkäsittelyyn ja data-analytiikkaan. Uusi tehtävä valtionyhtiössä tarjosi myös mahdollisuuden toimia yhteiskunnallisesti merkittävien asioiden parissa.

Mielenkiintoisinta työssäni on ongelmanratkaisu, uusien asioiden jatkuva oppiminen ja konkreettinen asioiden tekeminen. Mukavaa on myös nähdä saavutettuja tuloksia. Esittelen esimerkiksi mielelläni asiakkaillemme, mihin suuntaan raportointimme on kehittynyt ja mitä uutta olemme saaneet taas rakennettua.

Maakuntien tilakeskuksessa työskentely on joustavaa ja töitä voi tehdä missä ja milloin vain. Itse työskentelen yleensä pääkaupunkiseudulla, mutta minulla on työkavereita esimerkiksi Kuopiossa, Porissa, Turussa, Seinäjoella, Tampereella ja Lahdessa. Teams-palaverit ovat siis arkipäivää.

Tällä hetkellä minulla on työn alla muun muassa johtamisen koontiraportti Kuntien tilatieto -hankkeelle ja eri projektien tietomallien kehittäminen ja yhteensovittaminen tilakeskuksen yleiseen tietomalliin. Lisäksi suunnittelen uusia raportteja ja hoidan yhteistyötä järjestelmätoimittajien kanssa. Suurin osa työajastani kuluu kuitenkin datan kanssa työskentelyyn.

Olen erityisen iloinen ja tyytyväinen Maakuntien tilakeskuksen tarjoamista mahdollisuuksista kehittää osaamistani ja ottaa vastuuta isoistakin kokonaisuuksista, kuten esimerkiksi toimia tietoalustamme pääkäyttäjänä. Tilakeskuksessa arvostetaan mielestäni oma-aloitteisuutta, uusien asioiden nopeaa omaksumiskykyä ja omiin työtehtäviin liittyvää substanssiosaamista.

Lue myös:

 

Jaa sosiaalisessa mediassa