Kiireistä kesää!

maanantai 21.06.2021 | Henkilöstö ja organisaatio, Uutiskirjeet, Kehittäminen, Maakuntien tilakeskus

Kyllä, ajattelin pitää kesälomaa. Maakuntien tilakeskuksessa asiat hoituvat kuitenkin myös kiivaimman kesälomakauden aikana.

Tätä artikkelia kirjoittaessani tiedossamme ei vielä ole, miten sote-lait eduskunnan käsittelyssä etenivät. Tämän vuoden puolella selväksi on kuitenkin tullut, että asia on mietityttänyt kaikkia asiakkaitamme – niin sairaanhoito- ja erityishuoltopiirejä kuin pelastuslaitoksia ja muuta kuntapuolta.

Ymmärrämme, että epävarmuuden keskellä työskenteleminen voi olla raskasta. Siksi olemme valmiina tukemaan tilahallinnan ammattilaisasiakaskuntaamme, kun apua ja lisäkäsiä tarvitaan.

Meillä Maakuntien tilakeskuksessa muutos – ja matka muutokseen – on tuttua. Arjessamme teemme muutosta läheisessä  yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Tukevan selkänojan toiminnallemme ovat myös tarjonneet emoyhtiömme Senaatti-kiinteistöt, yrityksemme hallitus sekä laaja-alainen ohjausryhmämme valtiovarainministeriön johdolla. Erityiskiitoksen ansaitsee sitoutunut henkilöstömme, joka suhtautuu tulevaan innokkaasti uutta kehittäen.

Maakuntien tilakeskuksessa toiminta näyttäisi vain kiihdyttävän tahtia. Kuten ohessa olevista karttakuvista käy ilmi, asiakaskuntamme on parissa vuodessa laajentunut huomattavasti.

Kehitämme tilatietopalvelua ja kiinteistö- ja toimitilajohtamista jo 14 sairaanhoito- ja kahden erityishuoltopiirin kanssa. Pelastuslaitoksia mukana matkassa on jo yhdeksän – ihan pian toivottavasti kymmenen. Kuntien tilatieto -hankkeessa yli 70 kuntaa on allekirjoittanut sopimuksen rakennus- sekä niiden kustannus- ja investointitietojen siirrosta Maakuntien tilakeskuksen järjestelmään. Saamme uusia yhteydenottoja kiinnostuneilta asiakkailta jatkuvasti.

Maakuntien tilakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Latvala
Maakuntien tilakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Latvala toivottaa mukavaa kesää.

Asiakastyön lisäksi olemme ahkeria verkostoitujia alan toimijoiden kanssa. Eri ministeriöiden ja valtionhallinnon kehityshankkeet ja foorumit AURA:sta RYHTI:iin ja RYTJ:stä PAKU:un ovat tulleet tutuiksi. Tiedon yhteistä hyödyntämistä ja integraatioita pohditaan erilaisilla kokoonpanoilla joka päivä. Uskomme, että yhdessä tekemällä saamme aikaan jotain uutta ja ainutlaatuista.

Olemme aina kokeneet tärkeäksi, että osaamme toimia tulkkeina eri osapuolien välillä; ymmärrämme asiakkaidemme arkea ja toisaalta valtion- ja muun julkishallinnon tahtotilaa. Näin rakennamme suomalaiseen tilajohtamiseen osaamista ja lisäarvoa, mikä hyödyttää ihan jokaista veronmaksajaa käyttötarkoitukseensa sopivina, terveinä ja turvallisina tiloina.

Mukavaa kesää toivottaen,
Jukka

 

Jaa sosiaalisessa mediassa