Kuntien tilajohtamisen uusi aika alkaa

tiistai 03.03.2020 | Kehittäminen

Toimitusjohtaja Jukka Latvala.

Parhaillaan on alkamassa historiallinen ponnistus, jonka tarkoituksena on koota kuntien toimitilatiedot ensimmäistä kertaa yksiin kansiin. Vuoden 2020 aikana luomme pohjan modernille tilajohtamiselle. Avoin tieto tulee muuttamaan päätöksentekoa ja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia kehittää kuntapalveluita.

Ensimmäistä kertaa suomalaisten yhteisestä kiinteistöomaisuudesta ryhdytään pitämään systemaattisemmin huolta. Samalla viemme tilajohtamista tukevammin digitaaliseen aikaan.

Kun kaikkien kuntien toimitilatiedot ovat yhdessä tietokannassa, voidaan luopua erillisistä järjestelmistä sekä manuaalisesta laskennasta ja siirtää resursseja muuhun käyttöön. Voimme myös jakaa parhaita käytäntöjä niin, ettei kaikkea tarvitse ratkaista itse.

Sen lisäksi, että kyseessä on kunnille mahdollisuus säästää aikaa ja rahaa sekä tarjota asukkailleen parempia ja toimivampia tiloja, on tämä myös meidän kaikkien veronmaksajien etu. On tärkeää, että kansallisvarallisuudestamme pidetään huolta ja varoja kohdennetaan jatkossa enemmän kuntalaisten palveluihin. Näin verovarat eivät kulu tilojen turhaan hankintaan, ylläpitoon tai lyhytnäköiseen korjaamiseen.

Olen viime päivinä käynyt monia keskusteluja, joissa olen aistinut käsin kosketeltavaa innostusta siitä, että nyt olemme todella suuren ja merkittävän yhteiskunnallisen teon äärellä. Saamme ensimmäisiä karkeita tuloksia tiedon koostamisesta syksyllä. Tarkempia ja moniulotteisempia tuloksia on lupa odottaa ensi vuoden aikana.

 

Jukka Latvala
toimitusjohtaja

 

Jaa sosiaalisessa mediassa