Pelastuslaitoksille oma info 18.3. ja uusia aloitusryhmiä

sunnuntai 07.03.2021 | Tilatietopalvelu, Tapahtumat, Uutiskirjeet, Kehittäminen

Kuva Kallion pelastuslaitoksen sisäpuolelta paloauton vierestä

Maakuntien tilakeskus järjestää pelastuslaitoksille Modulo-tilatietopalvelun infotilaisuuden 18.3.2021. Mukaan ovat tervetulleita kaikki maamme pelastuslaitokset. Tavoitteena on koota yhteen pelastusjohtajat ja pelastuslaitosten tilahallinnan yhteyshenkilöt ja esitellä, miten Modulo-tilatietopalvelun käyttöönotto on tähän asti edennyt pelastuslaitosten kanssa. Samalla pelastuslaitokset voivat varata itselleen sopivan alkuhaastatteluajan, jos eivät vielä ole mukana palvelussa.

Modulo-tilatietopalvelu on otettu pelastuslaitoksissa innokkaasti vastaan. Kehitystyö pelastuslaitosten kanssa on ollut aktiivista, rivakkaa ja pysynyt hyvin aikataulussa.

”Kun aiemmin pelastuslaitosten tilatiedot ovat voineet olla hajallaan ja siksi jäädä hieman hämärän peittoon, nyt on mahdollista saada kaikkien Suomen pelastuslaitosten rakennukset, niiden pohjakuvat ja tilakustannukset valtakunnalliseen järjestelmään”, kertoo Maakuntien tilakeskuksen kehityspäällikkö Jouni Pääkkönen.

Suomen 22 pelastuslaitoksen käytössä on arviolta tiloja lähes puoli miljoonaa neliömetriä. Noin 300 paloasemaa ja muita tiloja hallinnoivat pääosin kunnat.

Ensimmäiset käyttöönotot ovat edenneet rivakasti

Ensimmäiset pelastuslaitokset liittyivät Modulo-tilatietopalveluun syyskuussa 2020. Etelä-Karjalan, Keski-Uudenmaan, Satakunnan sekä Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokset ovat siitä asti aktiivisesti testanneet, käyttöönottaneet ja kehittäneet palvelua pelastuslaitosten tarpeisiin soveltuvaksi, kuten esimerkiksi öljyntorjuntavarastojen tietojen lisäämiseen.

”Maakuntien tilakeskus on myös vastannut yksittäisten pelastuslaitosten räätälöintitarpeisiin. Esimerkiksi joissain paikoissa VPK:t ovat niin oleellinen osa toimintaa, että myös niiden tilatietoja on ollut mielekästä lisätä mukaan. Tarkoituksenamme on, että mukana olevat pelastuslaitokset saavat tarvittavat tila- ja niiden kustannustiedot helposti ja nopeasti yhdestä digitaalisesta järjestelmästä, jossa tietojen seuranta ja raportointi on kätevää, tarkoituksenmukaista ja kustannustehokasta”, kertoo Pääkkönen.

Syksyllä aloittanut nelikko on useampaan kertaan tuonut esille toiveensa, että pelastuslaitokset eri puolilla maata liittyisivät mukaan Modulo-tilatietopalveluun. Näin tietopohjaa voitaisiin laventaa, tietojen vertailtavuutta parantaa ja kehitystyöhön saataisiin uusia ideoita useammalta toimijalta.

”Olemme kuunnelleet tarkasti kaikkia toiveita, ja siksi nyt infon yhteydessä avaamme mahdollisuuden ilmoittautua toukokuussa ja syksyllä starttaaviin ryhmiin. Rohkeasti vain mukaan!”, Pääkkönen haastaa.

Pelastuslaitos, tule mukaan!

Maaliskuun asiakaspäivän 18.3.2021 yhteydessä avataan ilmoittautumiset toukokuussa ja syksyllä starttaaville ryhmille. Toukokuun ryhmään mahtuu puolentusinaa halukasta pelastuslaitosta.

Lisätietoja:

  • Jouni Pääkkönen, kehityspäällikkö, p. 029 471 2013, etunimi.sukunimi(at)maakuntientilakeskus.fi
  • Heli Huopainen, asiakaspäällikkö, p. 029 471 2006, etunimi.sukunimi(at)maakuntientilakeskus.fi

 

Jaa sosiaalisessa mediassa