Verkostot ja kokoukset uudistuvat

tiistai 12.01.2021 | Maakuntien tilakeskus, Tapahtumat, Uutiskirjeet, Kehittäminen, Tilatietopalvelu

Kuvituskuva verkostosta

Maakuntien tilakeskus suuntaa toimitilojen tietopalveluita vahvasti tulevien hyvinvointialueiden perustamisen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisen tueksi. Jos lakiesitykset hyväksytään eduskunnassa loppukeväästä, esityksen mukaiset hyvinvointialueet perustettaisiin vaiheittain 1. heinäkuuta 2021 alkaen.

Osana valmistautumista uudistamme myös toimintatapojamme ja kutsumme kaikkien sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien sekä pelastustoimen kiinteistö- ja toimitilajohtajat koordinoimaamme verkostoon. Verkoston tavoitteena on toimia yhteisen kehittämisen, tarvittavien tietorakenteiden ja osaamisen jakamisen alustana, joka luo toimitilajohtamisen suuntaa tuleville hyvinvointialueille.

Tammikuun ensimmäisessä kokouksessa esitellään Maakuntien tilakeskuksen tuore toimitilajohtamisen strategian malli, johon etsitään parhaillaan sopivaa testaajakumppania sairaanhoitopiireistä. Myös kevään aikana kehitettäviin tilajohtamisen raportoinnin palveluihin kaivataan verkoston asiantuntemusta. Toimitusjohtaja Jukka Latvala kertoo yhtiön pääetapeista vuodelle 2021 ja luo katsetta jo tulevaan rooliin hyvinvointialueiden toimitilajohtamisen kumppanina.

Luvassa on vuoden mittaan työpajoja, infoja ja verkoston kiinnostuksesta nousevia asiantuntijateemoja. Verkosto kokoontuu vuoden 2021 aikana viisi kertaa. Toivomme osallistujilta aktiivista keskustelua ja verkostoitumista myös tapaamisten jälkeen tarjoamillamme alustoilla!

Samalla uudistuvat tilatietopalvelu Modulon pääkäyttäjäinfot, jotka on suunnattu operatiivisissa tilahallinnan tehtävissä toimiville asiantuntijoille. Infoja järjestetään tänä vuonna kuusi kertaa.

Kaikille pelastuslaitosten kiinteistöistä vastaaville asiantuntijoille puolestaan järjestetään 18. maaliskuuta päivän mittainen työpaja, jossa kerrataan neljän ensimmäisen pelastuslaitoksen käyttäjäkokemukset Modulo-tilatietopalvelusta ja kehittämistoiveet jatkoon. Tavoitteena on rakentaa sujuva prosessi, että Suomen kaikkien pelastuslaitosten kiinteistöjen tilahallinta saataisiin vaiheittain mukaan Modulo-tilatietopalveluun.

Kutsut kaikkiin tilaisuuksiin on toimitettu tai toimitetaan lähipäivinä henkilökohtaisena kalenterikutsuna.
Tervetuloa mukaan!

 

Jaa sosiaalisessa mediassa