Kunnille tarjolla vilkas startti Kuntien tilatieto -hankkeessa

tiistai 10.08.2021 | Maakuntien tilakeskus, Tapahtumat, Uutiskirjeet, Kehittäminen

Kuvituskuva

Maakuntien tilakeskus järjestää elokuussa kunnille useita tilaisuuksia, joiden tavoitteena on tukea kuntia tilatietojensa kokoamisessa ja hyödyntämisessä päätöksenteon tueksi. Osallistuminen Kuntien tilatieto -hankkeeseen ja sen tilaisuuksiin on kunnille helppoa, vapaaehtoista ja maksutonta.

”Hankkeessa kunta saa käytössään olevien tilojen perus-, kustannus- ja investointitiedot sekä mahdolliset vuokraustiedot yhteen tietokantaan. Sieltä data ajetaan Skenarios-palveluun, jossa tietojen käyttö, ylläpito ja päivittäminen sekä tietojen vertailu muihin kuntiin on kunnalle yksinkertaista. Lopputuloksena mukana olevilla kunnilla on digitaalista, ajantasaista ja helposti raportoitavaa tietoa oman tilajohtamisensa tueksi”, kertoo Kuntien tilatieto -hankkeen projektipäällikkö Marko Suomela.

Elokuun 2021 alkuun mennessä yli kolmasosa maamme kunnista oli osallistunut ainakin yhteen Kuntien tilatieto -hankkeen tilaisuuteen ja jo 80 kuntaa oli päätynyt solmimaan sopimuksen tilatietojensa siirrosta yhteiseen tietokantaan. ”Otamme jatkuvalla syklillä mukaan uusia kuntia”, Suomela summaa.

Infoja uusille Kuntien tilatieto -hankkeesta kiinnostuneille kunnille

Maakuntien tilakeskus järjestää elokuun lopulla kolme samansisältöistä infotilaisuutta kunnille, jotka haluavat tutustua Kuntien tilatieto -hankkeeseen:

  • 8.2021 klo 10–11
  • 8.2021 klo 10–11
  • 8.2021 klo 10–11

Infoissa käydään läpi, mitä Kuntien tilatieto -hanke tarjoaa, miten hankkeeseen pääsee mukaan ja miten kunta voi hyödyntää yhteen koottuja tilatietoja käyttöönsä saamien työkalujen avulla.

Ilmoittautumiset Kuntien tilatieto -hankkeen infotilaisuuteen >

Katso myös:

Työpajoja kaikille tilatietojen kehittämisestä kiinnostuneille kunnille

Maakuntien tilakeskus jatkaa suosittua info- ja työpajasarjaansa 18.8.2021 klo 12. Tässä työpajassa käydään läpi korjaushankkeiden ja PTS:n budjetointikäytänteitä sekä kesän aikana Skenarios-palveluun rakennettuja uusia toiminnallisuuksia, kuten esimerkiksi hiilijalanjäljen ja sisäilmariskien laskentaa sekä uuden sote-lainsäädännön myötä paljon kuntien kiinnostusta herättänyttä vuokranlaskentaa.

Kutsut Teams-alustalla järjestettäviin työpajoihin lähetetään kalenterivarauksina hankkeesta kiinnostuneiden kuntien yhteyshenkilöille. Jos haluat kutsulistalle, lähetä viestiä osoitteeseen info@maakuntientilakeskus.fi. Työpajojen kutsut ja esitysmateriaalit julkaistaan myös Kuntien tilatieto -hankkeen Teams-kanavassa.

Katso myös:

Skenarios-käyttökoulutuksia Kuntien tilatieto -hankkeen sopimuskunnille

Maakuntien tilakeskus järjestää Kuntien tilatieto -hankkeen sopimuskunnille kuntakohtaisia Skenarios-palvelun käyttökoulutuksia ja avoimia maanantaiklinikoita. Skenarios-palvelu kokoaa yhteen kunnan tilatiedot rakennustasolla, tilojen kustannus- ja investointitiedot sekä mahdolliset vuokrasopimukset.

Kunta, varaa käyttökoulutusaika >

Skenarios-palvelun maanantaiklinikoilla voi esittää kysymyksiä Skenarios-palvelusta ja sen käytöstä sekä saada uusimmat uutiset järjestelmän kehitystyöstä. Klinikka on avoinna maanantaisin klo 14–15 Teams-alustalla alkaen 30.8.2021.

Osallistu klinikalle >

Osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista ja klinikoiden osallistumislinkki on viikosta toiseen sama. Klinikkalinkki on saatavilla Kuntien tilatieto -hankkeen Teams-kanavassa ja lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@maakuntientilakeskus.fi.

Lue lisää:

Tervetuloa mukaan!

 

Jaa sosiaalisessa mediassa