Sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien investointien 4. selvitys käynnistyy

perjantai 05.03.2021 | Uutiskirjeet, Kehittäminen

Maakuntien tilakeskuksen sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien tilainvestointien 3. selvitystyö käynnistyy huhti-toukokuussa. Selvityksessä kerätään päivitetyt tiedot toteutuneista sekä saatavilla olevat tiedot käynnissä ja seuraavan 10 vuoden aikana suunnitteilla olevista rakennushankkeista. Edellisen, toukokuussa 2020 julkaistun selvityksen aikaan investointien arvo oli liki 5 miljardia euroa.

Maakuntien tilakeskuksen tuottaman selvityksen tarkoituksena on muodostaa valtiolle ja sairaanhoito- ja erityishuoltopiireille valtakunnallista kokonaiskuvaa piirien rakennusinvestoinneista sekä tukea sote-uudistuksen valmistelua.

”Rakennamme parhaillaan käyttöliittymää, jonka avulla piirit voivat jatkossa entistä kätevämmin päivittää ja täydentää tietojaan. Samalla tavoitteenamme on mahdollistaa piireille nykyistä monipuolisempi raportointi ja tietojen vertailtavuus. Olemme vieneet järjestelmään jo valmiiksi edellisvuosien tiedot. Haluamme tarjota mahdollisimman laajan näköalan Suomen suurimpiin sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien rakennushankkeisiin. Tällöin ymmärrys hankkeista, niiden koosta ja tarpeista varmasti kokonaisuutena lisääntyy”, selvityksestä vastaava Maakuntien tilakeskuksen kehityspäällikkö Mikko Alin kertoo.

Selvitys kattaa yli 0,5 miljoonan euron arvoiset sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien uudisrakennushankkeet, peruskorjaus- ja perusparannushankkeet manner-Suomessa. Piireillä on käynnissä ja suunnitteilla toki myös pienempiä hankkeita, mutta ne on rajattu tämän tarkastelun ulkopuolelle.

”En lähde ennakoimaan tulevaa selvitystä, mutta totean, että vuoden 2018 ja 2020 selvityksissä investointien kokonaisarvot pysyivät lähes muuttumattomina noin viidessä miljardissa eurossa. Tuolloin ajateltiin, että investointiaste säilyisi korkeana aina vuoteen 2021 ja taittuisi tämän jälkeen. Nähtäväksi jää, miten esimerkiksi koronapandemia on vaikuttanut suunnitelmiin. Tavoitteenani on saada selvitys julkaistua ennen kesälomia”, Alin sanoo.

Lue lisää:

Mikko Alin, kehityspäällikkö


Lisätietoja:
Mikko Alin
kehityspäällikkö
p. 029 471 2028
etunimi.sukunimi(at)maakuntientilakeskus.fi
Maakuntien tilakeskus Oy

 

Jaa sosiaalisessa mediassa