Uusia sairaanhoitopiirejä ottaa käyttöön Modulo-tilatietopalvelun

maanantai 08.03.2021 | Tilatietopalvelu, Uutiskirjeet, Kehittäminen

Kuvassa kaksi suurta sairaalavalaisinta

Modulo-tilatietopalvelun käyttöönotossa on alkuvuodesta otettu aimo harppauksia. Vuoden pilottijakson jälkeen tammikuussa 2021 palvelun otti tuotantokäyttöönsä seitsemän sairaanhoitopiiriä. Niitä seuraa maaliskuussa kolme sairaanhoitopiiriä ja yksi erityishuoltopiiri. Lisäksi helmikuussa starttasi täysin uusi kuuden piirin käyttöönottoryhmä. Nyt suunnitteilla on jo neljäs ryhmä syksylle.

”Modulo on tilajohtamisen päivittäinen työkalu toimitilojen ennakoivaan johtamiseen ja hallinnointiin​. Se auttaa palveluverkon ja tilatarpeiden suunnittelussa, mahdollistaa merkittävän tuottavuuden ja koko operatiivisen toiminnan tehokkuuden parantamisen”, kertoo Maakuntien tilakeskuksen tietopalvelujen johtaja Ari Maaninen.​

Tilatietopalvelun käyttöönotto on vaiheistettu. Ensin käyttöön otetaan tilahallinnan osio. Sen jälkeen mukaan voidaan ottaa vielä talousosio. Koska taustalla tehdään palvelun ja järjestelmän kehitystyötä ja piirit valmistautuvat uuteen sote-lainsäädäntöön, sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien valmiudet käyttöönotoille vaihtelevat. Maakuntien tilakeskus on vastannut haasteeseen jaksottamalla piirejä eri vaiheisiin käyttöönottojen edistymisen mukaan.

Modulo tukee päätöksentekoa ja investointien suunnittelua tarjoamalla raportteja ja analyysejä kiinteistöistä ja niiden kustannuksista. Se mahdollistaa toimitilojen johtamista valtakunnallisesti vertailukelpoisella tiedolla ja edistää myös tilojen laadun paranemista ​vakiinnuttamalla alan parhaita käytäntöjä.​

”​Olemme hyvin iloisia siitä, miten yhdessä sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien kanssa kehittämämme palvelu on otettu kentällä vastaan. Palvelun kehittämisestä on tullut arkipäivää; tästä kertoo esimerkiksi kiinnostus palvelun talousosion käyttöönottoon. Talouden käyttöönottoprojektiin osallistuu kanssamme Modulo-pääkäyttäjät ja taloushallinnon yhteyshenkilöt 11 sairaanhoito- ja erityishuoltopiiristä. Näyttää siltä, että saamme ennen syksyä perustaa vielä neljännenkin käyttöönottoprojektin”, Maaninen sanoo.

Modulo aikajanalla

Vuonna 2017 tilatietopalvelun kehittäminen maakuntia varten alkaa. Tietosisältöjä täydennetään ja ajantasaistetaan yhdessä sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien kanssa.​

Lokakuussa 2019 kaikki sairaanhoito- ja erityishuoltopiirit saavat käyttöönsä omia tietojaan Modulo-tilatietopalveluun.

Tammikuussa 2020 Kainuun, Pohjois-Karjalan, Vaasan, Lapin, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit ottavat osaa pilotointiin.

Syyskuussa 2020 mukaan liittyvät myös Etelä-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Satakunnan ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokset.

Tammikuussa 2021 pilotointiin osaa ottaneet sairaanhoitopiirit aloittavat tuotantokäytön.

Toukokuussa 2021 tuotantokäyttöönottoon liittyvät myös ensimmäiset pelastuslaitokset.

Lue lisää:

 

Jaa sosiaalisessa mediassa