Tiivistämme yhteistyötä hyvinvointialueiden toimitilavalmistelun kanssa

torstai 07.10.2021 | Tilatietopalvelu, Maakuntien tilakeskus, Uutiskirjeet, Kehittäminen

Maakuntien tilakeskus on käynnistänyt Kuntatieto-projektin.

Maakuntien tilakeskus tarjoaa osaamistaan ja asiantuntemustaan hyvinvointialueiden valmistelutoimielimien nimeämien kiinteistö- ja toimitilavalmistelijoiden käyttöön.

”Olemme kehittäneet toimintamallin , jonka avulla hyvinvointialueen tilatietojen kokoaminen sujuvoituu. Tarjolla on käytännön ohjeita, miten lähteä liikkeelle sote- ja pela-tilatietojen kokoamis- ja päivittämissavotassa. Kun alueen julkisiin tiloihin liittyvä data keskitetään yhteen paikkaan, jaetaan ennalta sovitusti alueen toimijoiden kesken ja yhdistetään tiedon käsittelyyn liittyvään osaamiseemme, voimme hyödyntää tietoa fiksusti ja turvata tulevaisuuden hyvinvointia”, taustoittaa asiakaspäällikkö Heli Huopainen.

Huopainen on lokakuussa kartoittanut hyvinvointialueiden toimitilavalmistelijoiden kanssa sote- ja pela-uudistukseen edistymistä ja niihin liittyviä kiinteistö- ja toimitila-asioita.

”Yhteydenottojamme on selvästi odotettu. Meille tärkeää on ollut saada aikaan askelmerkit yhteiselle tekemiselle ja ymmärrykselle, mitä tietoja Maakuntien tilakeskuksella jo on alueen sairaanhoito- ja erityishuoltopiireiltä, pelastuslaitoksilta ja kunnilta sekä miten dataa kannattaisi hyödyntää. Monien kanssa olemme sopineet esimerkiksi yhteisistä kick-off-tilaisuuksista”, Huopainen kertoo.

Maakuntien tilakeskus tukee hyvinvointialueiden tilatietojen kokoamista osana hyvinvointialueuudistusta, joten työhön kannattaa tarttua heti. Yhteisenä tavoitteena on turvata hyvinvointialueen asukkaille terveet, turvalliset ja tarkoituksenmukaiset julkiset tilat.

Hyvinvointialueen tilavalmistelija, näin pääset liikkeelle

 1. Sovi alkukartoitus Maakuntien tilakeskuksen kanssa:
  asiakaspäällikkö Heli Huopainen, p. 029 471 2006, heli.huopainen@maakuntientilakeskus.fi
 2. Käy alkukartoituksessa yhdessä Maakuntien tilakeskuksen kanssa läpi
  – mitä alueesi tilatietoja tilakeskuksella jo on
  – miten dataa kannattaisi hyödyntää hyvinvointialueen valmistelussa
  – mitä tietoja tarvitsee mahdollisesti vielä koota ja mitä päivittää
  – millä aikataululla liikutaan
  – minkä tahojen kanssa kannattaa toimia missäkin valmistelun vaiheessa
  – mitä työkaluja tilakeskus tarjoaa tilatietojen hallinnointiin
 3. Suunnittele yhteistyössä Maakuntien tilakeskuksen kanssa seuraavat toimenpiteet ja lyö lukkoon tarvittavat infotilaisuudet alueen toimijoille, kuten esimerkiksi kunnille.

Lue myös:

 

Jaa sosiaalisessa mediassa