Asiantuntija esittelyssä: Mikko Alin, kehityspäällikkö

tiistai 19.01.2021 | Uutiskirjeet, Kehittäminen, Maakuntien tilakeskus, Henkilöstö ja organisaatio

Mikko Alin

Nimeni on Mikko Alin ja työskentelen Maakuntien tilakeskuksessa kehityspäällikkönä.

Tärkeimmät työtehtäväni ovat raportoinnin kehittäminen, asiakasvastaavana toimiminen ja sisäisen vuokrauksen kehitystehtävät. Näiden hoitaminen on sujunut maaliskuun 2020 puolivälistä asti etätöissä. Tosin elokuusta ehdin käydä toimistolla jokseenkin normaalistikin. Koska tällä hetkellä työskentelen kuitenkin ainoana tilakeskuslaisena kivalla Tampereen toimistollamme, olen kerran viikossa tavallisesti hoitanut asioita myös sieltä käsin.

Itselleni ominaisinta on asiakkaiden kanssa työskentely. Nautin, kun voin auttaa heitä työssään. Mielestäni on hyvin kiinnostavaa kehittää omaa ja muiden työtä. Osallistunkin jatkuvasti erinäisiin kehityshankkeisiin. Kaikkein parasta on, kun näkee jonkin yhteistyön hedelmän valmiina käytössä.

Kuten moni muukin aloitin Maakuntien tilakeskuksessa jo edellisen sote-uudistuksen aikana investointipäällikön tehtävässä. Tilakeskuksessa olen päässyt tekemään moninaisia hommia, eikä täällä työskentelyssä yksikään työpäivä ole ollut samanlainen.

Tällä hetkellä työpöydälläni on isoimpana tehtävänä tilakeskuksen raportoinnin kehittäminen, josta aloin vastata vuodenvaihteessa. Tyypillinen (etä)työpäiväni pitää sisällään Teams-palavereita ja tietysti itse kehitystehtäviä.

Minulla on ilo päästä työskentelemään kaikkien nykyisten asiakasryhmiemme, niin sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien kuin pelastuslaitosten ja kuntienkin, kanssa. Lisäksi toimin yhteistyössä järjestelmätoimittajiemme ja muiden yhteistyötahojemme kanssa.

Maakuntien tilakeskukseen odotan työkavereikseni lisää alan ammattilaisia. Kuten usein asiantuntijatyössä työ on monesti vaativaa ja aikaa vievää ja edellyttää myös työaikajoustoja. Työtehtävät ovat moninaisia, joten monenlaiset taustat sopivat tilakeskuksessa työskentelemiseen. Meillä arvostetaan joustavuutta ja positiivista suhtautumista uusiin työtehtäviin sekä annetaan mahdollisuus osoittaa omaan osaamistaan.

Lue myös:

 

Jaa sosiaalisessa mediassa