Asiantuntija esittelyssä: Jarno Kajanne, data-analyytikko

tiistai 08.02.2022 | Henkilöstö ja organisaatio, Uutiskirjeet, Rekrytointi, Maakuntien tilakeskus

Nimeni on Jarno Kajanne ja työskentelen Maakuntien tilakeskuksessa data-analyytikkona.

Tärkeimmät työtehtäväni liittyvät kunnille suunnattuihin palveluihimme. Toimin muun muassa Skenarios-palvelun pääkäyttäjänä, ja vastuullani ovat palvelun kehitys ja käyttäjäkoulutukset. Skenarios on selainpohjainen palvelu, johon kunnat voivat koota, ylläpitää ja päivittää tilatietojaan yhteistyössä Maakuntien tilakeskuksen kanssa tilajohtamisensa tueksi. Palvelu on suunniteltu arjen tilahallintaan, mutta sillä on myös keskeinen rooli hyvinvointialueiden valmistelussa vuokranlaskennan työkaluna.

Uusin työtehtäväni ovat investointiselvitykset. Laadimme parhaillaan viidettä kertaa selvitystä sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien tilainvestoinneista. Selvitysten avulla muodostamme valtiolle sekä sairaanhoito- ja erityishuoltopiireille valtakunnallisia kokonaiskuvia käynnissä olevista ja tulevista rakennus-, perusparannus- ja peruskorjaushankkeista. Tiedoilla tuetaan myös hyvinvointialueiden valmistelua.

Työssäni sytyttää ehdottomasti sen vaihtelevuus. Toisinaan työpäivät koostuvat erilaisista palavereista, toisinaan työ painottuu itsenäiseen työskentelyyn esimerkiksi raporttien tai kunta-aineistojen parissa. Voikin sanoa, että työskentelen monipuolisesti numeroiden ja ihmisten kanssa.

Tyypillisesti työpäiväni alkaa kehityspalaverilla, jossa käymme tietoalusta- ja integraatiotoimittajiemme kanssa läpi erilaisten toimenpiteiden edistymistä ja muita ajankohtaisia asioita. Olen lähes päivittäin yhteydessä myös kunta-asiakkaisiimme, joiden kanssa otamme palvelua käyttöön, suunnittelemme uusia ominaisuuksia ja keskustelemme parhaista käytännöistä.

Työskentely Maakuntien tilakeskuksessa on joustavaa. Töitä voi tehdä paikasta riippumatta, ja minulla onkin työkavereita ympäri Suomen. Pidän kotikonttorilla työskentelemisestä, joten arvostan etätyömahdollisuutta. Etäpäivien rinnalla on mukava tehdä toisinaan töitä myös toimistollamme ja tavata työkavereita muutenkin kuin vain ruudun välityksellä.

Mielenkiintoisinta data-analyytikon työssäni ovat erilaiset haasteet ja niiden ratkaiseminen. Haasteet voivat liittyä vaikkapa jonkin aineiston yhteismitallistamiseen eli muuttamiseen vertailukelpoiseksi muiden aineistojen kanssa. Ongelmanratkaisutaito, oma-aloitteisuus sekä kyky tarkastella asioita asiakkaan näkökulmasta ovat erittäin olennaisia taitoja, joita tarvitsen työssäni. Luovuuskaan ei ole pahasta, sillä palvelujen kehitystyössä uudet ideat ovat aina tervetulleita.

Lue myös:

 

Jaa sosiaalisessa mediassa